Entain ostaa SuperSportin ja valmistautuu Itä-Euroopan valloituksiin

Verkkojätti Entain on sopinut ostavansa 75 %:n osuuden Kroatian markkinajohtaja SuperSportista 690 miljoonalla eurolla. Sen odotetaan olevan ensimmäinen Entainin monista Keski- ja Itä-Euroopan yritysostoista.

Uusi yritys tulossa

Entain tekee yhteistyötä tšekkiläisen sijoitusyhtiö EMMA Capitalin kanssa luodakseen uuden yrityksen nimeltä Entain CEE, josta Entain omistaisi 75 %. Kyseessä on uusi liiketoimintaidea, jonka tarkoituksena on tehdä yritysostoja Keski- ja Itä-Euroopassa. Yksi näistä on SuperSport, joka on Kroatian suurin vedonlyönti- ja pelibrändi.

Vaikka Entain mainitsi SuperSportin 54 %:n markkinaosuuden yhtenä syynä kaupan tekemiseen, se viittasi myös siihen, että kauppa on vain alku Keski- ja Itä-Eurooppaan kohdistetuille yritysjärjestelyille. Entainin hallitus sanoi, että yritys luo jännittävän alustan tälle alueelle SuperSportin toimitusjohtajan Radim Haluzan johdolla.

Entainin puheenjohtaja Jette Nygaard-Andersen sanoi, että on olemassa todellinen mahdollisuus sille, että Entain laajentuu koko Itä-Euroopan alueelle SuperSport-sopimuksen jälkeen. Yhdistämällä Entainin globaalin asiantuntemuksen ja EMMA:n alueellisen sijoitushistorian luomme kasvualustan, jossa on huomattavia mahdollisuuksia, hän sanoi. Laajentuminen KIE-alueella (Keski- ja Itä-Eurooppassa) on keskeinen osa kasvustrategiaamme, ja katsomme. odotan, että Radim tulee mukaan auttamaan tämän mahdollisuuden hyödyntämisessä, Nygaard-Andersen jatkoi. 

Nettipelaaminen on erittäin suosittua Euroopassa, Suomi mukaan lukien. Esimerkiksi online kasiino Nutz houkuttelee paljon suomalaisia pelaajia sivuilleen.  Myös tietokonepelaaminen on erittäin suosittua maassamme. Elokuussa käynnissä oli esimerkiksi Assembly-tietokonefestivaali, joka täytti tänä vuonna 30 vuotta, kertoo Yle. Festivaaleilla puhuttiin mm. pelialan yhdenvertaisuudesta, kertoo HS.

Haluzasta tulossa johtaja

 Haluza sanoi olevansa innostunut johtamaan uutta yritystä. Hän odottaa innolla liittymistä Entainiin ja merkittävän mahdollisuuden hyödyntämistä. Entainin hallitus sanoi, että vaikka alueella on useita yrityksiä, jotka ovat vahvoja yhdellä markkina-alueella, nämä operaattorit ovat kamppailleet laajentuakseen edelleen. Hallitus sanoi, että tämä tarjosi Entainille mahdollisuuden auttaa näitä yrityksiä laajentumaan.

KIE-markkinoita johtavat tällä hetkellä paikalliset toimijat, joilla on usein ollut vaikeuksia skaalautua tai konsolidoitua koko alueella, mikä tarjoaa Entainille houkuttelevan mahdollisuuden alan johtavalla kyvyllään.  Operaattorilla on myös EMMA:n kanssa tekemässään sopimuksessa optio, jonka perusteella se voi ostaa koko yrityksen kolmen vuoden kuluttua.

Yritys ei paljastanut, kuinka paljon se joutuisi maksamaan siitä. Entain omistaa myös Enlabsin, joka toimii Itä-Euroopassa, vaikka se ei maininnut, tuleeko siitä osa Entain CEE:tä.

Paikallinen sankari

Entain maksaa 600 miljoonaa euroa käteisenä EMMA:lle SuperSportin 75 prosentin osuudesta ja lisämaksun SuperSportin tämän vuoden taloudellisesta tuloksesta riippuen. Tämän ehdollisen maksun odotetaan olevan 90 miljoonaa euroa. Tämä merkitsisi koko SuperSport-liiketoiminnan arvoksi 920 miljoonaksi euroksi.

 SuperSportin vuoden 2022 tuloksen ennen korkoja, veroja ja poistoja (EBITDA) odotetaan olevan noin 96 miljoonaa euroa, mikä viittaa 9,6-kertaiseen käyttökatteeseen. Sen käyttökateprosentti on 52 %, mikä viittaa noin 180 miljoonan euron liikevaihtoon.

Entain odottaa myös SuperSportin tuottavan konsernille positiivisen tuloksen sen ensimmäisen täyden omistusvuoden aikana, ja odottaa kaupasta 5 miljoonan euron kustannussynergiat vuoteen 2024 mennessä.

About Author /

Start typing and press Enter to search