Live vedot ja nykyaikainen televisio

Muistatko vielä, kun muutama vuosi sai mediasta lukea, että televisiot ovat tulleet tiensä päähän. Että ihmiset eivät enää katso televisiota. No kuinka sitten kävi?

Ihmisten television käyttö on itseasiassa lisääntynyt, mutta katselu- ja televisionkäyttötavat ovat monipuolistuneet koska televisiosta on tullut sovellusalusta, jolla voi vaikka hoitaa illan live vedot https://rabona.com/fi/live sivuston kohteisiin samalla kun jatkaa televisiosta myös kyseisten otteluiden seuraamista – jopa samanaikaisesti kuva-kuvassa toimintojen avulla. Televisio ei siis ole hävinnyt, joten mitä tapahtui?

Televisiosta sovellusalusta

Jos menet nyt ostamaan televisiota elektroniikkaliikkeestä, saat vastaasi useimmiten televisioseinän, joka on täynnä erikokoisia ja erilaisia televisioita. Myyjät yrittävät saada sinut ostamaan jonkin niistä, mutta kuinka valmiita ostajia me olemme?

Kuinka hyvin ymmärrämme mitä olemme ostamassa? Oletko sinä esimerkiksi miettinyt, mihin käytät televisiota, ja mihin sitä voit käyttää? Se, että katsomme nykyään entistä enemmän epälineaarisia lähetyksiä suoratoiston palvelukanavilta erilaisten suoratoistosovellusten kautta, on vasta esimakua sille, millainen on tulevaisuuden television käyttötapamme.

Jo nyt voimme käyttää televisiota myös selaimella, tai sitten käyttää ulkopuolisia laitteita, joilla voimme näyttää oman älylaitteemme sisällön suoraan televisioon – mikä siis on television tehtävä tulevaisuudessa, koska jo nyt se on iso näyttö, joka jo nyt näyttää enemmän pilvipalveluiden sisältöä kuin suoria lineaarisia televisiolähetyksiä. Jopa television realityshowt katsellaan silloin kuin se meille sopii, eikä silloin kun ne tulevat television aikataulujen mukaisesti.

Televisio ja pelaaminen

Television mukana on tullut jo vuosia myös pelejä. Televisiolle sai jo vuosikymmeniä sitten liitännät erilaisiin pelikonsoleihin ja tietokonepeleihin, mutta nyt pelien evoluutio on vienyt pelit suoraan television omiin sovelluksiin ja jopa erilaisiin pelikokoelmiin. Televisio ei todellakaan ole enää sellainen vanhanaikainen tv-ohjelmia lähettävä tyhmä toosa, vaan erilaisia sovelluksia sisäänsä ottava digitaalinen sovellusalusta, jonka kautta voi pelata niin seikkailuepelejä kuin aikuisille tarkoitettuja pelejä, kuten illan live vedot tai edes analysoida osakemarkkinoita (https://www.porssikurssit.fi/).

Television valinta

Jos sitten olet nyt matkalla kohti kauppaliikettä ostamaan itsellesi televisiota, keskity muutamaan asiaan:

  • television koko
  • television hinta
  • television liitännät esimerkiksi Wifi ja äänentoisto sekä erilaiset antenniratkaisut
  • muistinkoko
  • lisämuistin mahdollisuudet
  • saatavilla olevat sovellukset
  • kuinka vanha television malli on
  • mihin käytät televisiota
  • mitä ohjelmia katselet, pelaatko pelejä, suoratoistoa yms

Vaikka television monipuoliset näyttöominaisuudet kuulostavat kuinka hyvältä, ja television näyttö voisi näyttää hyvältä liikkeessä, kysy myös myyjältä, kuinka vanha on television oma käyttöjärjestelmä, ja minkälainen sen digitaalinen sovelluskirjasto on. Monissa televisioissa on todella monipuolinen sovelluskirjasto, josta löytyy tarjontaa moneen lähtöön – ja siksi kannattaa jo nyt televisiota ostaessaan oikeasti miettiä, mitä sillä olet tekemässä.

Television käyttö tulevina vuosina

Osa meistä katselee yhä niitä perinteisiä tv-kanavia, eivätkä he tarvitse mitään sovelluskirjastoa, WiFi-verkkoa tai muutakaan, mutta entistä useammat television katsojat käyttävät televisiota entistä monipuolisemmin. Se että urheilulähetyksen yhteydessä näytöllä on näkyvissä myös live vedot, ei ole edes vaikeata nykytelevisioille, ja tulevaisuuden mahdollisuudet ovat vielä tulossa.

Sitä mukaan kun vapaa-aikamme entisestään lisääntyy, tulee tarjolle varmasti myös erilaisia hybridiohjelmia, jotka ovat sekä perinteistä televisiota suorana lähetyksenä, että siihen liitettyä digiviihdettä – jatkossa katsojia on saatava television ääreen läpi koko päivän, eikä vain siihen vanhaan primetime aikaan klo 20-22. Nykyajan diginatiivi kun voi katsella suosikkiohjelmiaan vaikka kello 02 yöllä tai kello 9 aamulla.

Television tulevaisuus

Se, että joitakin vuosia sitten kirjoiteltiin ja puhuttiin televisioiden häviämisestä, on sama kuin nyt puhutaan älypuhelinten katoamisesta. Todellisuudessa on kyse kuitenkin sekä käytön- että laitteiden kehittymisestä kohti seuraavaa tasoa.

Meillä tulee jatkossakin olemaan laite, jota käytämme erilaisten uutisten ja viihdeohjelmien katselemiseen, mutta siitä voi jossain vaiheessa tavalla tai toisella tulla paikkariippumaton. Meillä tulee varmasti jatkossakin olemaan jonkinlainen laite, joka tallentaa elämänvaiheitamme ja mahdollistaa yhteydenpidon erilaisten alustojen välityksellä. Ovatko nämä laitteet sitten samanlaisia kuin nykyiset televisiot ja älypuhelimet, kenties eivät, mutta vastaaviin tarpeisiin erilaisia laitteita tulee varmasti olemaan myös tulevaisuudessa.

Televisiota ostettaessa on turha miettiä liian pitkälle tulevaisuuteen. On varsin odotettavaa, että ostettava laite on käyttökelpoinen sen muutaman vuoden joka tapauksessa, ja mikäli jotain aivan mullistavaa tulee markkinoille, ei yksikään tämän hetken laite sitä kuitenkaan osaisi hyödyntää. Joten nyt televisiota ostaessasi, osta sellainen televisio joka soveltuu oikeasti omaan käyttöösi ja mahtuu budjettiisi.

About Author /

Start typing and press Enter to search