Suosituimmat e-urheilulajit vuonna 2022

“Liikaa tietokoneella pelaamista” on tuttu lause monille 1980-luvulla syntyneelle lapsuudesta. Tietokone oli tuolloin kaiken pahan alku ja juuri. Se mädätti aivot, eikä pelaaminen ollut millään tavalla hyödyllistä tai edes viisasta. Vuonna 2022 katsomme tietokoneita ja pelaamista täysin erilaisesta näkökulmasta. Tietokoneilla pelaamisesta on tullut monelle rakas harrastus ja toisille peräti ammatti. Pelejä pelataan kaikissa ikäpolvissa, eikä pelaamista enää paheksuta. Myös e-urheilu on lyönyt läpi viime vuosien aikana ja sen suosio on jatkanut kasvamistaan.

Nykyisin e-urheilu on itse pelaajien suosiossa, mutta myös fanit seuraavat aktiivisesti turnauksia. Samalla myös vedonlyöjät ovat löytäneet e-urheilun. Nykyisin erityisestu uudet vedonlyöntisivut tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa monipuolisesti erilaisista e-urheilun kohteista. Tässä artikkelissa perehdymme siihen, millaisia ovat suosituimmat e-urheilupelit, jotka vetävät miljoonia katsojia näyttöjen eteen aina turnausten aikaan.

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO)

CS:GO on ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS-peli), joka on yksi suosituimmista e-urheilun joukkuepeleistä. Pelissä vastakkain ovat kaksi joukkuetta, joiden pyrkimyksenä on tuhota kilpaileva joukkue tai suorittaa joukkueella annettu tavoite. Ottelu kestää noin 45 minuuttia ja se jaetaan 30 kierrokseen. Yksi kierros kestää pelissä noin 1 min 45 sek.

Myös suomalaiset pelaajat ovat tunnettuja CS:GO:n parissa ja suomalainen joukkue ENCE on menestynyt hyvin kansainvälisellä tasolla. CS:GO:n suosio on yhä suuri, sillä otteluita seurataan aktiivisesti erityisesti turnausten aikaan.

League of Legends (LoL)

Suomessa LoL ei ole ollut yhtä suosittu peli, kuin muualla maailmassa. Myös League of Legends on joukkuepeli, jota pelataan viiden hengen joukkueissa. Taisteluareenamoninpelissä ideana on tuhota vastapuolen tukikohta sekä turvata oma tukikohta.

League of Legendsissä jokainen pelaaja valitsee itselleen oman hahmon, jonka kehittäminen pelin aikana on mahdollista. Hahmoilla on erilaisia erityiskykyjä, joten oman hahmon valintaan panostetaan paljon. Tiimityöskentelyllä on pelissä tärkeä asema, sillä joukkueen pitää kyetä puhaltamaan yhteen hiileen nopeatempoisessa pelissä.

Starcraft 2

Starcraft 2 on yksi suosituimmista soolopeleistä. Samalla se on nostanut suomalaisen e-urheilun suureen tietoisuuteen, sillä Joona “Serral” Sotala on noussut suureen maineeseen juuri Starcraft 2 pelin ansioista.  Starcraft 2:n suosio on suurimmillaan Etelä-Koreassa, mutta peliä pelataan myös muualla maailmassa.

Starcraft 2:sta on erilaisia pelimuotoja, joista yleisimpiä ovat ottelut, joissa pelaajan tulee tuhota vihollinen. Pelimuotona voi olla myös  puolustautuminen, jolloin tavoitteena on estää vastustajan eteneminen tiettyyn paikkaan.

Dota2

Dota2 tunnetaan yhtenä suosituimmista e-urheilupeleistä, jonka pelaajat ovat voittaneet suuria määriä rahaa turnauksista. Tunnetuimpia suomalaisia pelaajia ovat Jesse “JerAx” Vainikka, Topias  “Topson” Taavitsainen sekä Lasse “matumbaman” Urpalainen.

Dota2 tunnetaan strategisena taisteluareenamoninpelinä, jossa vastakkain ovat kaksi viiden hengen joukkuetta. Myös Dota2 pelaajat valitsevat oman hahmonsa sekä kehittävät sitä pelaamisen aikana. Jokaisella hahmolla on myös omat erityis kykynsä. Yhden ottelun kesto on keskimäärin 30-60 minuuttia.

Rocket League

Urheilupeleistä suosituimpiin kuuluu tänä päivänä Rocket League, jossa pelataan jalkapallon kaltaista peliä autoilla. Vastakkain pelissä on kaksi joukkuetta, joilla molemmilla on omat autonsa. Lisäksi pelissä on pelikenttä, kaksi maalia sekä pallo. Kuten jalkapallossa, myös Rocket Leaguessa voittajaksi selviää se joukkue, joka tekee enemmän maaleja. Peliä on mahdollista pelata sekä yksin, että moninpelinä. On kuitenkin yleisempää pelata peliä yksin.

Suomalaisten keskuudessa Rocket League ei ole saavuttanut vielä suurta suosiota, tällä hetkellä suomalaisista joukkueista vain SAWO sekä EXEN pelaavat Rocket Leagueta. Maailmalla peli on kuitenkin alkanut yleistymään nopeasti. Rakettimoottoreilla toimivat autot yhdistettynä perinteiseen urheiluun on kieltämättä hyvin erikoinen, mutta toimiva yhdistelmä.

About Author /

Start typing and press Enter to search