EU

KSA Sanktioi Toimiluvan Saanutta Toimijaa “Harhaanjohtavasta” Affiliate-mainonnasta

Alankomaiden peliviranomainen Kansspelautoriteit (KSA) on määrännyt seuraamuksia toimiluvan saaneelle toimijalle. KSA syyttää toimijaa “harhaanjohtavasta” mainonnasta. Sanktiot kohdistuvat mainokseen, jota ei ollut merkitty selkeästi rahapelimarkkinoinniksi.

KSA:n mukaan toimija oli mainostanut kertoimia jalkapalloon keskittyneellä uutissivustolla. Kertoimiin oli sisällytetty linkkejä, jotka johtivat toimijan verkkosivustolle.

KSA totesi kuitenkin, että kampanjan alkuperä oli epäselvä. Tämän vuoksi mainos katsottiin laittomaksi kauko-rahapelilain (KOA) nojalla.

Peliviranomainen määräsi toimijan poistamaan mainoksen 36 tunnin kuluessa, ja näin myös tapahtui.

Toimija on yksi kymmenestä, joille KSA myönsi nettipelilisenssit syyskuussa.

KOA hyväksyttiin helmikuussa 2019. Sen täytäntöönpanoa lykättiin kuitenkin kesäkuuhun 2020 ja maaliskuuhun 2021. Laki virallistettiin huhtikuussa 2021.

Tämän seurauksena myös maan nettipelimarkkinoiden käynnistäminen viivästyi. Markkinat avattiin tänä vuonna 1. lokakuuta, mutta CRUKS-järjestelmän teknisen vian vuoksi toiminta keskeytettiin välittömästi. Markkinat avattiin virallisesti 5. lokakuuta.

Alankomaiden hallituksen ilmoitettua täytäntöönpanopolitiikan muutoksista, useat toimijat eväsivät hollantilaisilta asiakkailta pääsyn sivustoilleen. Toimijat haluavat odottaa KSA:n myöntämää virallista nettipelilisenssiä. Kindred on niin ikään evännyt hollantilaisilta asiakkailta pääsyn ja odottaa parhaillaan lisenssin myöntämistä. Kindredin odotetaan saavan lisenssin vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Myös Entain on toiminut samoin, ja yrityksen tarkoituksena on jättää lisenssihakemus vuoden 2021 loppuun mennessä.

Myös muiden toimijoiden odotetaan toimivan samalla tavalla, kuten esimerkiksi Betsson ja LeoVegas.

Viime viikolla Alankomaiden hallitus ylisti KOA:n menestystä. Hallituksen julkaisemien tietojen mukaan aiemmin lisensoimattomia sivustoja käyttäneet pelaajat olivat siirtyneet lisensoitujen toimijoiden puoleen.

KSA käynnisti viime viikolla 15 affiliate-verkkosivustoa koskevat toimet. Sivustojen kerrotaan mainostaneen laittomia nettiuhkapelejä maan pelaajille.

About Author /

Start typing and press Enter to search