Tanskan Säätelyviranomainen Varoittaa Unibetia AML-lainsäädännön Rikkomuksesta

Tanskan peliviranomainen Spillemyndigheden on antanut online-peliyritys Kindred Groupin alaisuudessa toimivalle Unibetille varoituksen maan rahanpesusäädöksiä koskevasta rikkomuksesta.

Tapaus liittyy erään Unibet-asiakkaan toimintaan. Asiakkaan annettiin tallettaa tililleen 1.4 miljoonaa Tanskan kruunua (€188,262) joulukuun 2016 ja joulukuun 2018 välisenä aikana ilman, että Unibet oli ensin varmistanut, että varat eivät ole peräisin rikollisesta toiminnasta.

Peliviranomaisen mukaan pelaajan annettiin jatkaa toimintaa, vaikka Unibet oli todennut maaliskuussa 2015, että kyseistä pelaajaa, joka tuolloin ei ollut aktiivinen, tulisi tarkkailla, jos pelaaja aktivoituisi tallettamisen ja pelaamisen saralla.

Joulukuussa 2018 Unibet pyysi pelaajaa toimittamaan todisteet varojen alkuperästä. Saadut dokumentit osoittivat, että pelaaja pelasi tuntuvasti yli tulojensa.

Spillemyndighedenin mukaan Unibet kuitenkin antoi pelaajan tallettaa vielä 1.8 miljoonaa Tanskan kruunua vuoden 2019 aikana, kunnes pelaajan käyttäjätili suljettiin huhtikuussa 2020.

Spillemyndigheden katsoi toiminnan rikkoneen Tanskan rahanpesulain 10, 11 ja 25 artiklaa, ja määräsi Kindredin ja Unibetin ilmoittamaan pelaajan toiminnasta maan rahanpesusihteeristölle. Valtionsyyttäjän alaisuudessa toimiva rahanpesusihteeristö vastaa vakavien talousrikosten käsittelystä.

Unibetille annettiin kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa asiasta sihteeristölle. Ilmoituksen määräaika on 23. joulukuuta. Kindred kertoi iGB:lle “ehdottomasti” noudattavansa annettua aikataulua.

“Kindred Group, erityisesti Unibet ‘Denmark’ Limited, joka vastaa Kindredin Tanskan liiketoiminnasta, on saanut Tanskan peliviranomaiselta (DGA) moitteita AML-kokonaisuuden laiminlyönnistä aikaisemminkin,”

Kindred kertoi iGB:lle.

“Olemme viimeisen vuoden aikana päivittäneet AML-kokonaisuutta koskevia käytäntöjämme ja toimintatapojamme. Ryhdymme tarvittaviin varotoimiin varmistaaksemme, että noudatamme edelleen AML-sääntöjä ja säilytämme korkeat kuluttajansuojastandardimme. Kindred jatkaa yhteistyötä DGA:n kanssa.”

About Author /

Start typing and press Enter to search