Microsoft kertoo Outlookin ja pilvipalveluiden kesäkuun ongelmien johtuneen kyberhyökkäyksistä

Kesäkuun 2023 alussa Microsoftin tuotteita kohtaan hyökättiin 7 tasoisella DDoS-kyberhyökkäyksellä. Sen takana oli varjoissa pysyttelevä uusi hakkerointiin keskittyvä aktivistiryhmä Storm-1359 (Microsoftin mukaan). 

Hackivisti ryhmä otti vastuun tapahtuneesta ja kertoi täyttäneensä sivuston valheellisella tietoliikenteellä, mikä puolestaan estää palvelun toimintaa. Microsoft puolestaan on kommentoinut asiaa vain vähin äänin ja he eivät edes välittömästi kertoneet, kuinka moneen tämä hyökkäys kohdistui ja häiritsikö se palvelua maailmanlaajuisesti vai vain paikallisesti. Yrityksen tiedottajan mukaan hyökkäyksen takana oli ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä Anonymous Sudan. He ottivat vastuun hyökkäyksestä Telegram-alustalla.

Microsoft sanoi, että asiakkaiden tietoja ei ole varastettu eikä niihin ole päästy käsiksi. DDoS-hyökkäys on lähinnä ärsyttävä. Se tekee sivustosta mahdottoman käyttää ilman sen sisään hakkerointia. Turvallisuusalan asiantuntijoiden mukaan hakkerit voivat häiritä miljoonien ihmisten arkea hyökkäämällä tekniikkajättejä, kuten Microsoftia, vastaan. 

About Author /

Start typing and press Enter to search