Viikon kysely: Ovatko täysin johdottomat puhelimet tulevaisuus?

Muutamat prototyypit ovat jo kokeilleen täysin johdotonta versiota kännykästä, mutta näitä ei ole vielä nähty markkinoilla. Eli puhelimessa ei olisi yhtään porttia, ei latausjohtoa, jne. Mitä hyötyä USB:stä muka nykymaailmassa on? Se on lähinnä vain latausta varten. Yleensä datasiirrot tapahtuvat internetin kautta ja Apple-käyttäjien tilanteessa langattomasti paikallisesti. 

USB-C tukee audion ulostuloa kahdella tapaa. Yksi näistä on digitaalinen ja vaatii johdon yhdistämistä aktiiviseen laitteeseen, jossa on DAC ja amp two versions of it, in fact. One is a digital standard that requires you to plug in an active device with its own DAC (yleensä pieni adapteri, mutta voi olla myös suuri ja tehokas).

Toinen tapa puolestaan on analoginen audio useiden USB-C-neulojen kautta, joten käyttäjä tarvitsee vain passiivisen johdon. Bluetooth-kuulokkeiden suosion vain noustessa yhä harvempi käyttää johdollisia kuulokkeita puhelimen kanssa, joten USB:n äänensiirrolla ei oikeastaan ole edes väliä. Kysymys kuuluu siispä, onko ljohdoton lataus tarpeeksi hyvä lataustapa. Tilastojen mukaan nopein johdoton lataus on tällä hetkellä Honor Magic4 Pro -puhelimessa, jonka latausteho on uskomaton 100W. 

Uusi Qi2-standardi tekee Android-puhelimista turvallisempia magneetin avulla. iPhone-käyttäjät ovat saaneet hyötyä samanlaisesta ominaisuudesta jo MagSafen myötä. Näin laturi on helpompaa asettaa paikoilleen ja kännykän käyttö muuttuu tehokkaammaksi.

About Author /

Start typing and press Enter to search