Raportin Mukaan Amazon Työstää älyjääkaappia

Amazon saattaa työskennellä oman älyjääkaappinsa parissa uuden Insiderin raportin mukaan. ”Project Pulse”, joka on projektin sisäinen nimike, on raportin mukaan Amazonin kivijalkamyymälöiden Amazon Go -kauppojen tekniikan kehittäneen tiimin uusi projekti.

Insiderin mukaan Project Pulse on suunniteltu seuraamaan jääkaapin sisältöä ja ostotottumuksia sekä ennustamaan mitä haluat ja tilaamaan sen sitten. Jääkaappi voisi myös seurata parasta ennen päiväyksiä, ehdottaa reseptejä jääkaapin sisällön mukaan ja tarjota helpon tavan tilata lisää ruokaa kaupoista Amazon Fresh tai Whole Foods.

Amazon on jo esitellyt mikron eli miksi ei myös jääkaappi?

Amazonin siirtyminen jääkaappien valmistukseen on ollut työskentelyn alla jo muutaman vuoden Insiderin mukaan. Projektia johtaa Gopi Prashanth, joka on tietokone- ja tekoälyn johtaja. Siitä aikooko Amazon todella alkaa myydä tuotetta tai milloin ei ole vielä tietoa, mutta luultavasti yritys alkaa tehdä yhteistyötä muiden valmistajien kanssa tuotteen valmistamiseksi. 

Älyjääkaappi ei ole uusi idea. Samsung ja LG ovat kumpikin myyneet tuotteita, jotka tunnistavat ruuat, yhdistyvät digitaaliseen assistenttiin, kuten Bixdy, ja joissakin tapauksissa jopa tilaavat ruokaostokset. Jos Amazon todella työskentelee uuden jääkaapin parissa, yrityksen arvo lisääntyisi sen ruokakauppojen sektorilla. Tekniikkaa on jo lisätty sektorille, koska Amazon Go -kaupoissa ja Dash-koreissa on ruokatarvikkeet tunnistava konenäkö. 

Kuten muidenkin yrityksen uusien tuotekategorioiden tapauksessa (viimeisimpänä termostaatit), Amazon on hyvässä tilanteessa mahdollisten kilpailijoiden voittamisessa hinnan sekä helpon älykodin laitteisiin integroinnin kannalta, koska Alexan kehittämiseen on käytetty vuosia.

”Emme kommentoi huhuja tai spekulaatiota” Amazonin tiedottaja kertoi The Vergelle.

Älä usko tätä raporttia sokeasti. Amazon on suuri ja hyvin varustautunut yritys, joka voi testata monia eri tuotteita koskaan julkaisematta niitä. Tietovuodot ja huhut Amazonin tuotteisiin liittyen ovat aina olleet joko totta tai sitten eivät. Bloomberg ennakoi, että yritys ei julkistaisi kauan odotettua robottiaan syksyn laitetapahtumassa, mutta toisin kävi. Julkaisuun reakoitiin monella tapaa, mutta esimerkiksi turvallisuusepäilyjen kannalta.

Amazonin toimintaa on mahdoton ennustaa. Tämä samainen yritys yllätti kaikki Alexalla toimivalla mikrolla eli miksi jääkaappi ei olisi sopiva jatke sarjaan? 

About Author /

Start typing and press Enter to search