VR-lasien aikakausi on täällä – mihin kiinnittää huomiota niitä harkitessa?

Muistatko vielä Avatarin, joka kohahdutti yleisöä 3D-efekteillään elokuvateattereissa ympäri maailmaa? Se, jonka jatko-osa on juuri tullut elokuvateattereihin. Sen visuaalinen toteutus oli upeasti tehty ja se onkin toistaiseksi maailman tuottoisin elokuva.

Mitä jos pystyisit kävelemään läpi Avatarin maailman aivan kuin olisit itse taikametsässä? Viimevuosina teknologia on kehittynyt edelleen ja nyt voit tuoda 3D maailman omaan olohuoneeseesi virtuaalisen todellisuuden mahdollistavilla laitteilla. VR-lasien avulla pääset täysin osaksi virtuaalista todellisuutta ja keinotekoista fantasiaympäristöä. Lue alta millaisia vaihtoehtoja sinulla on harkitessasi VR-lasien hankintaa. 

Oletko koskaan miettinyt miltä kuun pinnalla käveleminen näyttää tai miltä maailma näyttää vaikkapa muurahaisen silmin? Virtuaalitodellisuus tarjoaa 360’ syvyysilluusion, jossa voit kokeilla kumpaakin. VR-laseja voidaan käyttää myös realistisempien asioiden tarkasteluun, kuten kodin remontin suunnitteluun. Näet uuden toteutuksen todellisessa koossa ympärilläsi ennen kuin olet ehtinyt koskea yhteenkään työkaluun. 

Kokeile virtuaalitodellisuutta käytännössä

Jos harkitset VR-lasien ostamista, mutta et ole varma niiden sopivuudesta juuri sinulle, kannattaa sinun tutustua niiden toimintaperiaatteeseen messuilla tai VR-palveluja tarjoavien yritysten kautta. Monessa kaupungissa pääset esimerkiksi kokeilemaan pakopeliä virtuaalitodellisuudessa. Pelissä sinut ja kaverisi laitetaan merkitylle alueelle, jonka sisällä teidän on turvallista liikkua lasien sekä ohjainten kanssa.

Tapaatte toisenne virtuaalitodellisuudessa ja ratkotte arvoituksia selvitäksenne pelistä voittajina. Normaaleihin pakohuonepeleihin verrattuna oman mausteensa virtuaalitodellisuuteen tuo sen tarjoamat rajattomat visuaaliset mahdollisuudet.

Omat virtuaalilasit

VR-laseja on useita erilaisia riippuen millä laitteella haluat niitä käyttää ja kuinka paljon haluat niihin laittaa rahaa. Alle olemme listanneet eri toiminnallisuuksilla varustettuja VR-laseja. 

  • Puhelimen avulla toimivat: tämän kategorian VR-lasit ovat markkinoiden edullisempia vaihtoehtoja. Niitä käytetään yhdessä puhelinsovelluksen kanssa. Edullisin vaihtoehto ovat pahviset VR-lasit, mutta niiden laatu on myös hinnan mukainen. 
  • Pelikonsolin kanssa käytettävät VR-lasit vaativat pelikonsolilta runsaasti tehoja, jotta ne toimivat saumattomasti. Tästä syystä monet valmistajat eivät vielä ole lähteneet kilpailuun mukaan ja tällä hetkellä PlayStation on ainoa pelikonsolivalmistaja, joka tarjoaa kunnollisen vaihtoehdon VR-laseihin.
  • Tietokoneeseen liitettävät VR-lasit: jos sinulla on tehokas pelikone ja olet valmis investoimaan kunnon laseihin, tarjoaa tämä vaihtoehto ehdottomasti parhaan VR-kokemuksen. VR-lasit, joissa on tarkka liikkeentunnistus sekä käsissä pidettävät ohjaimet varmistavat kokonaisvaltaisen virtuaalikokemuksen. Näitä versioita on saatavilla johdolla tai ilman johtoa. 
  • Itsenäiset VR-lasit: niin kutsutut “standalone” -lasit eivät vaadi toista laitetta toimiakseen. Yksinään käytettävät VR-lasit ovat helppokäyttöisiä ja tyylikkäitä. Ne on helppo ottaa mukaan myös reissuun ja niiden sisältökirjastosta voit valita jopa 1000 pelistä, sovelluksesta tai elokuvasta sinulle mieleisimmän juuri siinä hetkessä. Toistaiseksi näitä vaihtoehtoja on kuitenkin hyvin niukalti tarjolla. Voit joko ostaa omasi ensimmäisten joukossa tai odotella hetken ja katsoa mihin suuntaan kilpailu vie suunnittelua. 

VR-lasit ovat myös erinomainen idea lahjaksi lähimmäiselle, joka on kiinnostunut pelaamisesta tai jolla tuntuu jo ennestään olevan lähes kaikkea. Niiden tarjoamat rajattomat visuaaliset mahdollisuudet tekevät niistä erittäin kiinnostavan hyödykkeen kotiin kuin kotiin. Ainoana varjopuolena laseissa on niiden mahdollisesti aiheuttama riippuvuus. Virtuaalinen todellisuus on helppo paikka, jonne paeta, jos todellisuus iskee vasten kasvoja. Tästä syystä ne toisaalta myös tarjoavat erinomaisen tavan rentoutua. 

Kuten kaiken ostamisen kanssa, vertailu kannattaa myös VR-lasien kohdalla, jotta löydät sinulle sopivimman laitteen. Jos kaipaat apua VR-lasien rahoitukseen, suosittelemme tarkistamaan, josko kulutusluotosta voisi olla sinulle hyötyä. Laina tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia laseista heti ja hoidat maksun erissä jälkikäteen. Moneezy –sivuston avulla voit vertailla eri lainoja ja löytää tarpeeseesi sopivimman vaihtoehdon.

Oletko valmis kokemaan teknologian tuomat mahdollisuudet ja matkustamaan minne ikinä haluat? VR-lasit ovat edullinen vaihtoehto unelmalomalle maisemista tinkimättä. 

About Author /

Start typing and press Enter to search