Yubico Julkisti Sormenjäljenlukijalla Varustetun Turva-avaimen

Yubico on ilmoittanut julkaisevansa uuden malliston turva-avaimia, joiden kautta tilin voi avata sormenjäljellä. Vanhemmat YubiKeys-avaimet vaativat PIN-koodin käyttöä ja sitten avaimen kosketusta, mutta uusi versio tunnistaa käyttäjän vain yhdellä kosketuksella (tosin mahdollisuus lisätä PIN-koodi on edelleen olemassa, jos käytät hanskoja tai sormesi ovat märät).

Käytännöllisyys ei ole ylihintaista – USB-A-versio YubiKey Bio -laitteesta maksaa $80 ja USB-C-versio $85.

YubiKey Bio -sarja toimii kuten normaalit turva-avaimet eli tuotteet joko auttavat sinua kirjautumaan laitteelle ilman salasanan käyttöä tai toimivat toisena tunnisteena salasanan tai tunnistuskoodin lisäksi puhelimellasi. Kumpikin käyttötarkoitus auttaa välttämään tietojenkalastelun. Lisäksi YubiKey Bio toimii laajasti erilaisten sovellusten ja palveluiden kanssa, kuten 1Password, Google Chrome, Microsoft-tilit, Twitter ja monet muut.

Teknisesti sanottuna tuote tukee teknologioita FIDO Universal Second Factor ja FIDO2/WebAuthn. Eli periaatteessa kaikki näitä tukevat palvelut sopivat yhteen tuotteen kanssa. Pidä kuitenkin mielessä, että Yubicon mukaan Bio-avaimet eivät tällä hetkellä tue OTP:ta tai älykortteja.

Huomionarvoista on myös, että Bio-avaimet eivät tue NFC:tä eli iPhonen omistajien täytyy harkita USB:n Lightning-kaapeliksi muuttavan laitteen mukana kantamista. Yubicon 5C NFC -avain maksaa $55, mutta siinä ei ole biotunnistusta. Myös Google myy USB-C/NGC-avainta hintaan $35, mutta se on tällä hetkellä loppuunmyyty. 

Tästä huolimatta sormenjäljellä toimivan turva-avaimen haluaville käyttäjille, YubiKeysin valikoimasta löytyy käytännöllisiä vaihtoehtoja. 

About Author /

Start typing and press Enter to search