Google Nest Julkaisee Uuden Nest Cam -sisäkameran ja Valonheitinkameran

Tämän kesän upouuden Nest Cam -kameramalliston julkistuksen jälkeen Google on viimein alkanut myydä neljää viimeistä kameraa Google Storessa.

Mallit ovat: johdollinen Google Nest Cam ($99,99) ja Google Nest Cam valonheittimellä ($279,99). Kamerat liittyvät elokuussa myyntiin tulleisiin malleihin, jotka ovat akkukäyttöinen Nest Cam, sisä-/ulkokamera ja akkukäyttöinen Next Doorbell -ovikellokamera.

Johdollinen Nest Cam Wired on kamera pienelle budjetille ja se on paljon pienemmän kokoinen kuin johdolla tai sisäänrakennetulla akulla toimiva Nest Cam -kamera sisä-/ulkokäyttöön. Sisämallissa ei ole sisäänrakennettua akkua ja se ei ole säänkestävä, mistä johtuen malli on halvempi ja pienempi.

Kamerassa on kuitenkin sama kuvasuhde 16:9 ja 1080p-videolaatu 30fps asti sekä 135-asteen näkymä ja 6x digitaalinen zoomaus. 

Yksi uniikki johdollisen Nest Camin ominaisuus on sen neljä väriä – valkoinen, pinkki, beige ja vihreä – ensimmäisenä kodin älyturvakameroiden joukossa. Lisäksi tarjolla on puinen pohja pinkille värille (sori siis ”hiekan” värinen) lisäämään sen estetiikkaa, mutta myös hintaa 119,99 dollariin. Kiinnostavaa on, että Google pitää alkuperäisen Nest Cam -sisäkameran hinnan 129,99 dollarissa.

Nest Cam valonheittimellä on periaatteessa Nest Cam sisä-/ulkokäyttöön ja siihen on kiinnitetty 2 400 luumenin valonheitin. Kamera striimaa 1080p-videota HDR:llä ja siinä on 1/2.8 tuumaa, 2-megapikselin sensori, 130-asteen diagonaalinen näkymä ja 6x digitaalinen zoomaus. Kamera vaatii pysyvän virtalähteen ja se täytyy kiinnittää kodin johdotuksiin standardin ulkohaaroitusrasian kautta. Valonheittimen säänkestävyys on tasoa IP65 ja kameran IP54.

Tärkein ominaisuus on, että valonheitinkamera käyttää laitteen sisäistä älyä ihmisten, eläinten ja ajoneuvojen tunnistukseen pelkän liikesensorin sijasta, kuten monet muut valonheitinkamerat. Tämä tarkoittaa, että valo ei syty jatkuvasti tuulen heiluttaessa puita puutarhassasi.

Kaikki uudet Nest-kamerat käyttävät sisäänrakennettua älykkyyttä ja laitteen sisäistä prosessointia eli niiden ei tarvitse tukeutua pilvipalveluihin yhtä paljoa – ei lisämaksua eläinten, kulkuneuvojen ja henkilöiden tunnistuksesta. Voit luoda myös ilmaisen Activity Zones -ominaisuuden ja saat kolme tuntia tapahtumiin perustuvaa videota ilman tilausta.

Kameran paikallinen muisti tallentaa tunnin verran videota (noin viikon verran tapahtumia), jos virta tai internet sammuvat.

Yli kolmen tunnin videoiden tallennuksen tai 24/7-äänityksen johdollisen tai valonheittimellä varustetun Nest Camin kautta saa maksamalla Nest Aware -tilauksesta alkaen 6 dollaria kuussa. Palvelun kautta voi ottaa käyttöön Nestin Familiar Faces -ominaisuuden, joka kertoo sinulle, ketä henkilöitä kamera on nähnyt sen sijaan että se kertoisi nähneensä vain henkilön. Nest Cam -kamerat käyttävät Google Home -sovellusta ja ne eivät toimi Nest-sovelluksen kautta. 

Tämä ei kuitenkaan ole viimeinen kerta, kun Nest Cam -kameroita tulee markkinoille. Google ilmoitti hiljattain, että suunnitteilla on uusi vuonna 2022 julkaistava johdollinen Nest Cam Doorbell -ovikello. Tuotteen voidaan olettaa korvaavan mahtava, mutta jo aika iäkäs, Nest Hello -kameraovikello

About Author /

Start typing and press Enter to search