Putkiremontti luo Vedenkulutuksen Kestäväksi ja Vesilaskun Pienemmäksi

Piileekö kodissasi tihkuva riski? Poista pelkosi ja uusi käyttövesiputket putkiremontissa

Suomessa on noin puoli miljoonaa omakotitaloa, joiden ikä on yli kolmekymmentä vuotta. Näiden talojen putkitöissä on käytetty yleensä metalliputkia. Putkiston suunniteltu käyttöikä on noin 25 vuotta, joten näiden talon putkien käyttöikä on tulossa loppuun. Jos vahingoilta on onnistuttu välttymään tähän asti, vesivahingon riski kasvaa joka päivä.

Vanhat metalliset vesiputket kulkevat usein piilossa rakenteiden sisällä, jolloin putkien rikkoontumisen ja tihkuvuotojen havaitseminen on vaikeaa.

Myös 80-luvulla ja 90-luvun alussa asennetuissa muoviputkissa on ilmennyt asennus- ja toiminnallisia virheitä, vaikka osa näistäkin putkista on asennettu suojaputkien sisään.

Piilevät vuodot käyttövesiverkostossa tuhoavat talon rakenteita ja kodin irtaimistoa. Pitkään jatkuessaan vanhat rikkoontuneet putket aiheuttavat kosteus- ja homeongelmia. Näistä aiheutuu haitallisia terveysvaikutuksia ja ne voivat viedä työkyvyn ja tuhota koko fyysisen ja psyykkisen terveyden.

Lisäksi vuodot aiheuttavat suuria korjauskustannuksia ja muita taloudellisia menetyksiä.

Käyttövesiverkoston saneeraus on ajankohtaisempi, joka päivä siihen asti, kunnes putkiremontti on tehty ja vesivahingon riski on poistettu. Varhaisessa vaiheessa tehty putkiremontti säästää paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Vesivahingon korjaaminen on monin verroin kalliimpaa kuin edullisemman putkiremontin tekeminen. Rahan säästön lisäksi säästyy siltä vaivalta, että vesivahinkoremontin tieltä joutuisi muuttamaan väliaikaiseen asuntoon remontin ajaksi.

Vanhojen käyttövesiputkien vaihto ja putkiremontti on ajankohtainen, koska vesiputkien käyttöikä on noin 25 vuotta

Moni suomalainen asuu 1960, -70, -80 tai -90 luvulla rakennetussa omakotitalossa tai taloyhtiössä. Vanhemmissa taloissa vesiputkien vuotoriskit kasvavat. Useimmin putkirikkoja tapahtuu 1960-80 luvun taloissa, sillä putkien suunniteltu kestoikä on 25 vuotta. Vesivahingon riski syntyy vanhoissa taloissa olevista alkuperäisitä rautaputkistoista tai ohuemmista kupariputkistoista.

1950-70 -luvuilla käytettiin hyvin yleisesti galvanoitua eli kuumasinkittyjä teräksisiä vesiputkia. Teräsputken ongelma on se, että ruoste tukkii koko putken ennen pitkää. Sinkkipinnoite on liuennut putkesta ajan kanssa ja putki on päässyt ruostumaan ja heikentymään. Ruosteisesta putkesta aiheutuu vaarallinen vuotovaara, koska tukkeutuneessa putkessa tulee paineiskuja tai virtausmuutoksia. Lisäksi ruosteisessa putkessa huonosti kulkeva vesi haisee ja maistuu pahalle.

Myöhemmin ruostuvien rautaputkien tilalle otettiin käyttöön kupariputket. Kupariputkien käytössä on ilmennyt ongelmia 2000-luvulla. Koska  80-90 luvuilla käytetyissä vanhoissa kupariputkissa on ilmennyt laatuvaihtelua. Ja jopa 2000 luvun alussa markkinoille on päässyt jostakin huonoja eria kuparia. Kupariputkien sisäpintaan on ongelmatapauksissa kerrostunut sakkaa, joka on aiheuttanut kupariputken korroosion.

Uudetkin kupariputket voivat joutua tämän korroosion uhriksi. Kupariputkia syö myös veden kalkkipitoisuus ja virtausnopeus. Oman kiinteistön putkiston kuntoon voi vaikuttaa. Käyttövesiremontilla voi estää vesivahingon syntymisen ja samalla varmistaa veden laadun.

Uusilla vesikalusteilla käyttövesi raikkaaksi ja vedenkäyttö kestäväksi – säästät ympäristöä ja vedenkulutusta

Putkiston ruoste ja epäpuhtaudet kuluttavat vesikalusteita kuten hanoja, altaita ja WC-istuimia. Tällaisessa putkistossa vesi alkaa haisemaan ja se maistuu pahalle, ruosteelle ja vanhoille putkille. Vanha putkisto ja hanat muodostavat vesivahingon riskin kiinteistölle. Putkien ja hanojen vaihtaminen uusiin on aina edullisempaa kuin kalliimman vesivahingon korjaaminen.

Kodin vesihanat ja wc-istuimet altistuvat vuosien aikana kovalle päivittäiselle rasitukselle.

Vanhojen hanojen venttiilit ja tiivisteet kuluvat ajan myötä käytössä. WC-istuimen huuhtelulaitteisto ja posliiniosat eivät kestä ikuisesti ja myös wc-istuimen vesisäiliön hiushalkeamat aiheuttavat vesivahingon riskin. Vettä tiputtavat hanat ja vuotavat wc-istuimet saattavat päästää vettä läpi 30-300 kuutiota. Hanojen ja vesikalusteiden vaihtamisella säästää ympäristöä ja omaa vesilaskua.

Putkiremontin yhteydessä vaihdetaan yleensä kaikki asunnon vesikalusteet. Vaihtotyö on kokonaistaloudellisesti edullisempaa putkiremontin yhteydessä. Uudet vesikalusteet tekevät vedenkäytöstä kestävää ja helppoa ja samalla asunnon ilme päivittyy nykyaikaiseksi.

Kylpyhuoneen uudet hanat ja vesikalusteet tuovat arjen luksusta aamurutiineihin ja illan pesuhetkiin. Keittiön hanat ovat helppokäyttöisiä ja tyylikkäitä, ne tuovat turvallisuutta ja hanasta saa aina sopivan raikasta vettä.

Vaihda kotiisi nykyaikainen ja turvallinen käyttövesiverkosto ja vältä vesivahinko

Haluatko välttää vesivahingon ja nauttia turvallisesta asumisesta, mukavuudesta tinkimättä?

Kanna vastuu kiinteistövarallisuudestasi ja nosta kotisi arvoa uudella ja nykyaikaisella käyttövesiputkistolla.

Vaihda asuntosi käyttövesiverkosto Uponorin nykyaikaiseen komposiittiputkistoon. Ainutlaatuisen ja tehokkaan VESPAK logistiikka- ja asennusjärjestelmän ansiosta saat kotisi putkiremontin vaivattomasti ja nopeasti. Uuden käyttövesiputkiston ansiosta saat nukkua yösi rauhassa kotona tai reissussa, koska vesivahingon riski on poistettu.

Uusi käyttövesiputkisto nostaa kotisi vakuusarvoa ja myyntihintaa. Se poistaa sekä ostajan että myyjän pelon putkiston kunnosta. Useimmat vakuutusyhtiöt palkitsevat putkiremontin toteuttajan antamalla alennusta kodin vakuutusmaksuista. Ja lisäksi vahinkotapauksessa vanhojen putkien arvo on olematon ikävähennysten vuoksi.

Vesnomin käyttövesiremontin hyödyt ASUNNON OMISTAJALLE:

 1. Vältä vesivahinko.
 2. Poista pelko putkiston kunnosta.
 3. Turvaa kotisi rakenteet piileviltä tihkuvuodoilta.
 4. Säästät vakuutusmaksussa uuden putkiston vuoksi.
 5. Uusi käyttövesiputkisto nostaa kodin vakuusarvoa arviotilanteessa.
 6. Uusi nykyaikainen käyttövesiverkosto turvaa terveellisen asumisen.
 7. Uusi käyttövesiputkisto nostaa kodin myyntihintaa myyntitilanteessa.
 8. Käyttövesijärjestelmän asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Me Vesnomilla tarjoamme asiakkaille nopean ja vaivattoman putkiremontin kilpailukykyiseen markkinahintaan.Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja varmista huoleton asuminen vuosikymmeniksi eteenpäin!

Päivitä kotiisi nykyaikaiset ja turvalliset Uponorin komposiittiputket

Haluatko välttää asunnon omistajan pahimman painajaisen, vesivahingon?

Turvaa kotisi putkiremontilla ja vietä yösi rauhassa niin reissussa kuin kotona.

Käyttövesiremontti päivittää kotisi putket nykyaikaiseksi. Uponorin komposiittiputkisto on turvallinen, koska kaikkien komponenttien yhteensopivuus on varmistettu ja putkisto kestää syöpymättä kaikkia vesilaatuja. Uusilla vesiputkilla saat jaettua puhtaan ja raikkaan veden turvallisesti kotisi joka vesipisteelle.

Nykyaikaiset käyttövesiputket on suunniteltu kestämään aikaa ja katseita. Puhtaan valkoiset putket ja kiinnikkeet ovat huomaamaton ja luontaisen osa talon viihtyisää sisustusta. Kosteisiin tiloihin saa kiiltävät krominväriset komposiittiputket, jokta luovat arvokkuutta ja tyyliä pesutiloihin.

Vesnom käyttövesiremontin hyödyt PUTKIREMONTIN TEKIJÄLLE:

 1. Vältä asunnon omistajan painajainen – vesivahinko.
 2. Remontin nopea toteutus, voit asua kotona remontin ajan.
 3. Säästät vakuutusmaksussa uusien putkien vuoksi.
 4. Uponor komposiittijärjestelmän komponenttien yhteensopivuus varmistettu.
 5. Voit liittää järjestelmän putkistoon myöhemmin esimerkiksi uuden hanan.
 6. Juomaveden maku ja laatu paranee.
 7. Tasainen veden virtaus putkistossa ja vesihanoilla.
 8. Käyttövesijärjestelmän asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Me Vesnomilla tarjoamme asiakkaillemme kilpailukykyiseen hintaan markkinoiden parhaan käyttövesijärjestelmän! Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja hyödynnä kampanjaedut!

Tee vedenkäytöstä kestävää ja miellyttävää tyylikkäillä ja helppokäyttöisillä vesikalusteilla

Haluatko käyttää vettä kestävästi ja säästää samalla vesilaskussa, mukavuudesta tinkimättä?

Ota turvallisuus ja vesilasku omiin käsiisi nykyaikaisilla ja tyylikkäillä vesikalusteilla.

Tee konkreettinen omaa turvallisuutta lisäävä teko. Vaihda asuntosi vesikalusteet nykyaikaisiin ja käytä vettä turvallisesti arjen askareissa sekä keittiössä, kylpyhuonessa että kodinhoitotiloissa.

Laadukkaat ja kestävät hanat ja vesikalusteet ovat tyylikkäitä ja helppoja käyttää. Voit sulkea esimerkiksi pesukoneventtiilin silloin, kun astianpesukone ei ole käytössä. Uusimmat kosketusvapaat hanat ovat turvallisia ja hygieenisiä ja säästät niillä sekä energiaa että vettä.

Vesnom putkiremontissa hanojen ja vesikalusteiden vaihdon hyödyt ASIAKKAILLE:

 1. Vältä vesivahinko hana- tai wc-istuimen rikon vuoksi.
 2. Säätöominaisuuksilla säästät veden lämmityslaskussa.
 3. Veden kulutus ja vesilasku hallintaan.
 4. Hienolla ja helppokäyttöisen hanalla juuri oikean lämpöistä vettä.
 5. Vesikalusteet tehty kestämään käyttöä ja ajan katseita.
 6. Hanamallit saatavilla eri tyyleillä, klassisesta moderniin.
 7. Muotoilun ansiosta tyylikkyyttä asuntoon.
 8. Uusien vesikalusteiden asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Me Vesnomilla tarjoamme putkiremonttiasiakkaillemme markkinoiden parhaat hanat ja vesikalusteet kilpailukykyiseen hintaan. Ota rohkeasti yhteyttä meihin ja varmista kestävä ja turvallinen vedenkäyttö!

Putkiremontista usein kysyttyjä kysymyksiä:

Plumber using a wrench to repair and remove the water supply pipe and valve. Plumbers working using orange pipe wrenches with blurry motor pump motor.

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Putkien materiaalista, rakennustavasta ja alueen veden laadusta riippuen putkien elinkaari on noin 25 vuotta. Joissakin tapauksissa olosuhteet nopeuttavat putkiston vioittumista. Asiantuntijamme tekee selvityksen putkiremontin tarpeesta aina paikanpäällä.

Mitä riskejä vanhoihin vesiputkiin liittyy?

Suomessa tapahtuu tuhansia putkirikkoja vuodessa. Merkittävin osa niistä tapahtuu omakotitaloissa, jotka on rakennettu 60-80 -luvulla. Usein putket on rakenteiden sisällä, eikä piileviä vuotoja havaita riittävän ajoissa. Korjauskustannukset voidaan minimoida, kun putkiremontti tehdään ennen vakavia kosteusvaurioita.

Kauanko putkiremontti kestää?

Vesnom Vespak – asennus kestää 2-5 päivää. Remontin aikana sinun ei tarvitse muuttaa pois, sillä huolehdimme siisteydestä koko remontin ajan.

Voinko saada putkiremonttiin kotitalousvähennystä?

Sinulla on oikeus kotitalousvähennykseen, kun teemme sinulle remontin kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi. Voit saada kotitalousvähennyksen myös omien tai puolisosi vanhempien ja isovanhempien kotona tehtäviin remontteihin, jos osallistut sen kustannuksiin.

Myös avopuoliso voi saada kotitalousvähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Lisätietoa voit kysyä asiantuntijaltamme.

Tarkan kotitalousvähennyksen määrän laskemme tarjouksen yhteydessä.

Millainen takuu putkiremontilla on?

Annamme asennustyöllemme kahden vuoden takuun. Koska olemme Uponor komposiittiputkien valtuutettu asennusliike, asennetuilla laitteilla ja materiaaleilla on myös valmistajien tuotekohtaiset takuut.

Sopimukseen kirjaamme aina tarkat takuuajat ja sisällöt.

Paljonko putkiremontti maksaa?

Olosuhteista, rakenteista ja laajuudesta riippuen putkiremontin hinta vaihtelee. Kohdekohtaisen hinnan laskemme paikanpäällä ilmaisen kartoituksen yhteydessä. Voit saada kotitalousvähennystä 40 % asennustyön hinnasta.

Pitääkö putkiremontti maksaa kerralla?

Tarjoamme kaikkiin remontteihin maksuvaihtoehdoksi rahoituksen, jonka maksu voidaan jakaa jopa 84 kuukauden maksueriin. 84 kuukautta on 7 vuotta. Rahoituksen voi maksaa joustavasti myös nopeammin. Kuukausierän suuruus on 50 eurosta ylöspäin remontin kokonaishinnasta riippuen.

Onko putkiremontilla vaikutusta kotivakuutukseen?

Useimmat vakuutusyhtiöt huomioivat korvauksissa putkien iän ja toteutetut remontit. Teknisen käyttöiän ylittäneissä putkistoissa tapahtuneet rikkoutumiset harvoin kuuluvat korvauksen piiriin. Toteutetun remontin jälkeen on useista vakuutusyhtiöistä mahdollista saada huomattavan alennuksen kotivakuutukseen.

About Author /

Start typing and press Enter to search