Vesnomin Toiminta oli Rehellistä ja Asiallista

Jarmo Rutin sekä hänen vaimonsa Lappeenrannassa sijaitsevan, vuonna 1964 valmistuneen omakotitalon lämpöverkkoremontti sai alkunsa alkuperäisen putkiston korkean iän vuoksi. Jarmo epäili myös, että jossakin kohtaa putkistoa olisi pieni vuoto. Vesnom valikoitui lämpöverkkoremontin toteuttajaksi saamansa positiivisen asiakaspalautteen perusteella. Remontti toteutettiin keväällä 2015.¨

Patterit ja lämpöputkistot olivat ennen tätä Vesnomin toteuttamaa remonttia aivan alkuperäiset. Putkisto kulki rakenteiden sisällä piilossa. Tarve remontille syntyi talon iän sekä pienen, paikantamattoman vuodon perusteella, Jarmo Ruti kertoo.

Asiakaspalaute ratkaisi

Jarmo pyysi tarjouksia lämpöverkkoremontin toteutuksesta muutamilta eri yrityksiltä. Samassa yhteydessä hän katsoi internetistä, että millaista asiakaspalautetta kukin yritys oli asiakkailtaan saanut. Vesnom erottui joukosta edukseen.

Tarjouksissa oli muutamien kymppien eroja, joten hinnasta ei ollut kyse. Tsekkasin netin kautta, että millaista asiakaspalautetta oli kellekin tullut. Vesnomia ei pahemmin haukuttu. Ja suomalainen kun ei pahemmin kiittele, niin jos ei haukuta, niin silloin on kaikki yleensä mennyt jo kyllä aika hyvin, Jarmo naurahtaa.

Uudet ja siistit putket eivät pistä silmään

Kun työn toteutuksesta sekä sopivasta aikataulusta oltiin sovittu, niin päästiin aloittamaan itse remontti. Kaksikerroksisen, suhteellisen ison talon ylä- ja alakertaan vaihdettiin molempiin sekä patterit että lämpöputkistot. Putkisto vedettiin piilosta rakenteiden sisältä kulkemaan pintavetona lattian rajaan.

Työ sujui asiallisesti ja oli valmis noin viikossa. Homma eteni hyvää vauhtia ja kaikki 14 patteria vaihdettiin, Jarmo summaa.

Uudet putket ovat siistit, vaaleat komposiittiputket, eivätkä ollenkaan silmäänpistävät. Putkien veto suunniteltiin yleisesti siten, etteivät ne pistä silmään, Jarmo kuvailee.

Remontin yhteydessä vuotokohtaa yritettiin etsiä, mutta mistään ei kuitenkaan onneksi löytynyt kosteutta. Vuoto oli todennäköisesti ollut niin pieni, että siitä tihkunut vesi oli haihtunut saman tien pois. Nyt kun putket kulkevat näkyvillä, ei samanlaista piilevää vuotoa tarvitse enää pelätä.

Vesnomin toiminta oli rehellistä ja asiallista

Erityisen tyytyväinen ja yllättynyt Jarmo oli Vesnomin asiakaspalvelualttiudesta vielä remontin päättymisen jälkeenkin. Kesällä 2016 pariskunta remontoi talonsa lattiaa. Ennen uuden lattian laittamista lämpöverkkoremontista jääneiden putkien päitä piti hieman lyhentää. Jarmo soitti Vesnomille ja kysyi, voisivatko he tulla katkaisemaan putkien tumpit.

Vesnomilta tultiin ja katkaistiin putket tällaiseen tilanteeseen sopivalla erikoisterällä. Millä tahansa välineellä ei putkia voinut ruveta katkomaan, sillä katkaisun yhteydessä ei eristyksien purujen ja villojen vuoksi saanut tulla lainkaan kipinöitä. Putkien katkaisu ei olisi virallisesti Vesnomille enää kuulunut, mutta he hoitivat työn silti. Tämä yllätti minut todella, todella positiivisesti, Jarmo kertoo.

Vesnomin toiminta oli rehellistä ja asiallista. Työ tehtiin sovitussa aikataulussa ja sovitulla hinnalla. Vastaavaa remonttia harkitessa kannattaa Vesnomilta pyytää tarjous. Heillä tehdään huolella, hyvin sekä hyvillä raaka-aineilla, Jarmo summaa.

About Author /

Start typing and press Enter to search